Förändra synen på kompetens med #intepåmittcv

Vi på Left is Right har startat kampanjen #intepåmittcv

Hjälp oss förändra synen på kompetens

Vi på Left is Right har startat kampanjen #intepåmittcv Hjälp oss förändra synen på kompetens i såväl it-branschen som alla andra branscher genom berätta om något som du tycker om att göra eller någon dold talang du har och som trots att den inte är med på ditt CV säger någon om vem du är. Det behöver inte vara något stort, komplicerat eller en klassisk kunskap – poängen är att visa din kompetens och att du kan mer än som finns med på ditt CV! Det får gärna vara både roligt och oväntat – saker som du inte tror dina kollegor känner till och som du inte tagit med på ditt CV.

Kampanjen kan följas på http://intepåmittcv.se

Alla är mer än sitt CV.  

Handen på hjärtat – hur mycket säger ditt CV om den du är och din kompetens, egentligen? Det berättar något om vad du läst, var du jobbat, hur länge du var anställd där och vad du gjort, men inte så mycket om vem du är. Det säger inget om vad som gör dig glad, vad du älskar att göra eller vad du vill bli. Trots det utgår de flesta företag bara från CVt snarare än att förstå vem du är när de ska kalla folk till intervju.

Här på Left is Right ber vi aldrig om CV. Istället frågar vi de som söker vad de vill och vad de kan. Bara det senaste året har vi därför tagit emot över 400 ansökningar från vanliga människor. Vi önskar att vi kunde anställt allesammans, men vi är bara ett litet bolag på 10 personer.

Många av dem har haft svårt att hitta jobb på andra ställen trots att vår bransch, it-branschen har behov av att anställa över 30 000 personer i Sverige de närmaste åren. Trots det blir många inte ens kallade på intervju för att de inte lärt sig programmering på en kurs utan hemma, för att det bästa de kodat varit hobbyprojekt snarare än projekt på jobbet, eller för att de hoppade över universitetet för att börja jobba direkt. Trots att de är mer än vad som finns på deras CV.